|
Business retreats
Op zoek naar high impact programma’s om de prestaties van jezelf of je team fors te verbeteren? Welkom bij Glow retreats, waar het leren vooral buiten plaats vindt.

Inhoud

Welkom bij Glow retreats op het mooie Mallorca, waar onze aanpak in een ‘trainingszaal zonder muren’ leidt tot leren met een grote impact. Dat alles onder de bezielende begeleiding van zeer ervaren trainers en coaches.

‘May your time in nature, lead you to yourself’
Je verblijft er in een sfeervolle villa met een heerlijke tuin en zwembad, omgeven door bergen en groene bossen.

Het programma bestaat uit diverse workshoponderdelen zoals succesvol samenwerken, persoonlijk leiderschap, professionele communicatie, mindfulness maar ook persoonlijke coaching, begeleide bergwandelingen en voor de liefhebbers wat yoga. Alle activiteiten worden begeleid door zeer ervaren en gecertificeerde business trainers, coaches, mindfulness- & yogadocenten en bergsporters.

Aankomend retreat:
Persoonlijk leiderschap retreat: do. 25 mei - ma. 29 mei 2023 (incl. Pinksterweekend)

Wil jij werken aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling in een inspirerende omgeving? Neem deel aan het high impact Persoonlijk leiderschap retreat. In dit compacte weekprogramma, werk je intensief aan jouw persoonlijke groei en leiderschapsvaardigheden. Dan doen we in een groepsetting alsook in 1-op-1 coaching sessies.

Het vraagt ook van je dat je jezelf beter leert kennen, je kennis verdiept, zicht krijgt op jouw persoonlijke visie, waarden en kwaliteiten. En ook dat je je bewust wordt van niet-functioneel gedrag en je valkuilen. Dat je bereid bent om hieraan te werken en vaardigheden ontwikkelt die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Voor verdere info, zie Algemeen programma, Data en Kosten

Team leiderschap retreat

Klaar om een excellent presterend team te worden? Kom met je team een high impact Team leiderschap retreat volgen.

Het team retreat – variërend van 3 dagen tot een week – ondersteunt jou en je team om uit te groeien tot een excellent presterend en goed samenwerkend team. Een team dat in staat is om:
 • onderling meer openheid, vertrouwen en veiligheid te creëren waardoor het team beter kan samenwerken, ook onder uitdagende omstandigheden.
 • heldere en gemeenschappelijke doelen te stellen en een concreet plan van aanpak te formuleren.
 • gemaakte afspraken na te komen en een constructieve feedback cultuur te introduceren die de groei van alle teamleden bevordert.
 • elkaar te helpen en een inspirerende leiderschapsstijl te omarmen.
Op basis van de specifieke uitdagingen en thema’s die er spelen in het team, wordt er een op maat gemaakt programma opgesteld.

Meer weten of behoefte aan verder overleg qua opties en mogelijke data? Klik hieronder

Algemeen programma

Het 4,5 daagse Persoonlijk leiderschap retreat is een programma dat plaatsvindt op Mallorca en bestaat uit een combinatie van persoonlijke coaching (1-op-1) en workshops in teamverband. De coaching vindt plaats in de villa waar je verblijft, maar ook al wandelend met je coach door het prachtige berglandschap van Mallorca. Ook de workshops vinden plaats in de villa. De workshops bestaan uit een combinatie van onderstaande onderwerpen en Mindfulness sessies.

Workshop onderwerpen gedurende het Persooonlijk leiderschap retreat:

Dag 1

 • Kennis en inzicht verkrijgen in de werking van ons brein alsmede houding & gedrag.
 • Jezelf beter leren kennen qua houding waarmee in je het leven staat, kwaliteiten en valkuilen, communicatie met jezelf en met anderen.
 • Je werkt aan bewustwording en (zelf)reflectie.

Dag 2

 • Verdieping van kennis en kunde op gebied van persoonlijk leiderschap.
 • Verantwoordelijkheid nemen en proactief gedrag.
 • Bewustwording van niet-effectief gedrag en handvatten voor zelfmanagement.
 • Vergroting van (zelf)reflectie en het opdoen van sociale vaardigheden.

Dag 3

 • Verdieping persoonlijk leiderschap door jouw visie, waarden en doelen helder te krijgen.
 • Vertaalslag naar praktische handvatten en actieplan voor toepassing van persoonlijk leiderschap in de dagelijkse praktijk.

Dag 4

 • Effectief communiceren naar anderen, feedback geven, faciliteren en inspireren.
 • Je werkt aan verdere bewustwording, (zelf)reflectie en opdoen van sociale- en communicatievaardigheden.

Dag 5

 • Werken aan leiderschap naar anderen o.a. aan de hand van diverse communicatie tools.
 • Je werkt aan verdere bewustwording, (zelf)reflectie en opdoen van sociale- en communicatievaardigheden.


In de 1-op-1 coaching sessies, kun je specifieke onderwerpen inbrengen waar je aan wilt werken. Denk bijvoorbeeld aan loopbaanontwikkeling, politiek in de organisatie, omgaan met tegengestelde belangen of conflicten in je werkomgeving.

Het programma wordt gegeven in het Nederlands. Op verzoek kan het ook gegeven worden in het Engels.

Maximum aantal deelnemers: 6-8.

Meer weten over het programma of inschrijven? Klik hieronder.
If it doesn’t help you grow or glow, let it go

Locatie en accommodatie

Gelegen in het prachtige berggebied Serra de Tramuntana liggen – zo’n 10 km van het schilderachtige stadje Pollensa, de Glow retreats villa’s. Beide villa’s - Son Alegre en Romani - beschikken over een ruime tuin met genoeg zon- en schaduwplekjes om je even terug te trekken, terrassen, heerlijke loungeplekken en een zwembad.

In villa Romani heb je een volledig ingerichte keuken ter beschikking. Alle slaapkamers (allemaal 2-persoons) zijn van airco’s voorzien. In villa Romani beschikt elke slaapkamer over een eigen badkamer. In villa Son Alegre delen 2 slaapkamers een ruime badkamer. In villa Romani is wifi beschikbaar, in villa Son Alegre is goed bereik met 4G.

In totaal is er ruimte voor 10 gasten als het gaat om een Team leiderschap retreat. Er zijn vijf slaapkamers voor eenpersoonsgebruik beschikbaar. De overige kamers zijn gedeelde tweepersoonskamers met enkele bedden. Delen van een 2-persoonskamer zal altijd zijn met iemand van hetzelfde geslacht.

De omgeving

Het dichtstbijzijnde stadje (Sa Pobla) ligt op ongeveer 3 km van de retreat locatie. Voor gasten zonder auto, verzorgen we tijdens het retreat eenmalig transport naar de supermarkt in Sa Pobla.

Transport

 • Transport van en naar het vliegveld (ongeveer 45 min.) is in de prijs inbegrepen.
 • Mocht je langer op Mallorca willen verblijven en een huurauto willen boeken, kijk dan vooral op Do You Spain; zij bieden goede tarieven aan. Let goed op bij de aanbieders met de laagste tarieven; daar komen er vaak hoge onverwachte kosten bij na het maken van de boeking.

Afstand naar

 • Palma vliegveld - 50 km
 • Pollensa - 10 km
 • Dichtstbijzijnde stranden – 12 of 16 km (Cala St. Vincent of Port de Pollensa).

Catering

Dit retreat biedt versbereide maaltijden, thee, koffie, ijswater en fruit op de retreat dagen. We serveren elke dag ontbijt, lunch en diner. In principe serveren wij een vegetarische en veganistische keuken. Op verzoek serveren wij vlees en/of vis. We houden ook zoveel mogelijk rekening met specifieke dieetwensen. Laat ons weten wat de wensen zijn.
The best view comes after the hardest climb

Data en kosten

Data van de Persoonlijk leiderschap retreats in 2023:

 • do. 25 mei - ma. 29 mei (incl. Pinksterweekend, optie aankomst woe. avond) - 4 dagen 
Het retreatprogramma start op do. 25 mei om 14.00 uur en eindigt op zo. 28 mei om 13.00 uur.

Je kunt arriveren vanaf woe.avond 24 mei.
Je kunt later vertrekken op ma. 29 mei.

Tarieven 2023 per persoon

Voor het 4-daagse Persoonlijk leiderschapsretreat:

 • Voor een tweepersoonskamer, gedeeld (enkele bedden): € 1.885,- excl. BTW.
 • Voor een eenpersoonskamer € 2.025,- excl. BTW.In de prijs inbegrepen

3 Overnachtingen (do.-vr.-za.), alle workshops en 1-op-1 coaching, Mindfulness en Hiking activiteiten, ontbijt, lunch, diner alsook koffie, thee, water gedurende de dag, gebruik van alle faciliteiten van de villa (waaronder bedlinnen, handdoeken, zwembad, tuin), transport op Mallorca van en naar het vliegveld en naar de hiking locaties. 

Niet in de prijs inbegrepen

 • Reiskosten naar en van Mallorca, (ongeveer € 250,- vanuit Nederland).
 • 1x diner in restaurant
 • Extra overnachting in de Glow retreat villa incl. ontbijt: € 50,-.
 • Catering lunch en snacks extra dag: € 20,-.
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering.
 • Persoonlijke uitgaven.

Extra info

We stellen ons graag aan je voor: de business retreat trainers en coaches. Wij kijken ernaar uit om met je samen te werken. De hoofdtrainers en coaches tijdens de Glow Business retreats zijn Muriel Hillenius en Bart van Amerongen. Afhankelijk van de verzoeken voor gespecialiseerde onderwerpen, zullen er gasttrainers uitgenodigd worden.

Muriel Hillenius

oprichter, eigenaar, trainer en coach van Glow business retreats

Persoonlijk profiel

Muriel Hillenius werkt en leeft met een waarachtige interesse voor wat mensen beweegt en blokkeert. Ze staat voor bevlogenheid, empathie en focus. Haar meerwaarde is om mensen weer in hun kracht te zetten. Vanuit een grote betrokkenheid, lichtheid en tegelijkertijd scherpe analyse van wat er speelt, leidt zij mensen naar zelfreflectie, authenticiteit en persoonlijk leiderschap.

Ervaring

Muriel heeft een achtergrond van 18 jaar in de Marketing en Communicatiebranche, waar zij werkzaam was voor profit- en non-profit opdrachtgevers. Gedurende zo’n 8 jaar was zij Managing Director en partner van een communicatieadviesbureau en gaf daarbij leiding aan een organisatie van 30 medewerkers.

Sinds 2003 is zij actief als business trainer en executive coach in management en leiderschapsprogramma’s, persoonlijke effectiviteit en teamontwikkeling. Daarmee ondersteunt zij diverse typen organisaties in de professionele en de persoonlijke ontwikkeling van hun mensen. Daarnaast faciliteert zij management teams op gebied van organisatieontwikkeling en cultuurverandering. Haar werkterrein is internationaal met nadruk op Nederland. Zij is partner bij de Groeifabriek en oprichter/eigenaar van Glow retreats.

Bart van Amerongen

eigenaar, trainer en coach van Glow business retreats, hiking instructeur

Persoonlijk profiel

Bart koppelt het realiseren van beweging, confrontatie en resultaten aan kwetsbaarheid en sociale bewogenheid. Bart zijn brede interesse, improvisatievermogen en zijn doorleefd zijn, maken hem een waardevolle en effectieve adviseur, onderhandelaar en (team)coach. Bij Glow retreats begeleidt hij de bergtochten en verzorgt training- en coaching sessies.

Ervaring

Als voormalig werkgever in de vakbondswereld, (interim) manager P&O, (interim) directeur bij een grote kinderopvang organisatie en diverse andere opdrachten heeft hij diverse complexe strategische en politiek gevoelige processen tot een goed einde gebracht. Op dit moment is Bart bij Pole4 als directeur verantwoordelijk voor alle Outdoor leiderschapsprogramma’s voor jongeren en bedrijven en specifiek voor de trainingen op Mallorca.
‘Your soul needs time for solitude and self-reflection. In order to love, lead, heal and create, you must nourish yourself first’
+31 6 54 92 72 24