|
Personal retreats
Heb je behoefte aan een betere body & mind balans? Kijk je uit naar quality-time voor jezelf om even in rust te reflecteren, relaxen en op te laden? Dan ben je van harte welkom bij Glow retreats, waar jij bepaalt wat je nodig hebt om weer vol sprankelende energie te zijn.

Inhoud

Welkom op Mallorca, het mooie mediterrane eiland waar Glow retreats gevestigd is. Je verblijft er in één van de sfeervolle villa’s met heerlijke tuinen en zwembad, omgeven door bergen en groene bossen. Wat kun je verwachten tijdens een Glow retreat? Een week lang genieten van yoga, mindfulness, prachtige bergtochten en/of NIA workshops. Alle activiteiten worden geleid door een team van gecertificeerde en toegewijde docenten. Ook worden er massages (tegen extra betaling) aangeboden en kun je desgewenst personal coaching aanvragen.

Ons motto is ‘anything goes’
Jij bepaalt wat je nodig hebt voor een gezonde en energieke body & mind balans. Sommige mensen komen vooral voor yoga of NIA, anderen voor mindfulness of juist weer voor hiking. Sommigen komen voor de combinatie. Naast de Glow activiteiten, is er ook genoeg tijd voor jezelf. Je kunt heerlijk luieren aan het zwembad, kunst en cultuur opsnuiven of shoppen in de hoofdstad Palma, mooie stranden en idyllische stadjes bezoeken of het eiland verkennen met een huurauto?

Mei 2021 retreat.

Kijk je uit naar een week vol NIA, yoga, hiking en zelfs wat mindfulness en massages? Dit retreat biedt een combinatie van de diverse activiteiten met een accent op NIA voor alle NIA liefhebbers.

Kim Brice, een sprankelende, bevlogen en professionele NIA en mindfulness docente. Kim nodigt je op sympathieke wijze uit om jouw zelfexpressie te tonen en puur plezier te beleven. Dat wordt ook dansen in de tuin en op het strand!

Carola van Dijk
, een zorgzame en toegewijde massagetherapeute.
Carola geeft heerlijke behandelingen die een cadeau zijn voor je body en mind. Gun jij jezelf deze verwennerij en unieke ervaring?

September 2021 retreat

Ben je toe aan nog een week lang ‘me-time’, relaxen en opladen voordat de herfst weer begint? In dit retreat ligt de focus op yoga, mindfulness, hiking en zelfs wat NIA. Deze week biedt een bijzondere en unieke combinatie van stilte (meditatie) en speelsheid. Want ‘spelen’ vanuit puur plezier zijn we vaak vergeten of verleerd in ons leven vol verplichtingen. En we zijn trots en blij dat ook nu weer Kim Brice en Carola van Dijk deel uitmaken van het Glow team!

Programma in het algemeen

Dag 1

Aankomst dag. Vanaf 16.00 uur kun je je kamer in. Ben je er al voor die tijd, dan kun je je bagage tijdelijk stallen in villa Son Alegre en intussen vast in de relaxstand gaan.
 • 19.30 uur: diner.

Dag 2 t/m 6

 • 08.15 uur : Ochtend yoga of NIA les
 • 09.15 uur : Ontbijt
 • 11.15 uur : Mindfulness sessie (1 uur sessie op 3 dagen)
 • 13.00 uur : Lunch
 • 14.00-17.00 uur : Relax tijd, me-time
 • 17.15-18.30 uur : Yin yoga of NIA dans workshop
 • 19.30 uur : Diner (afscheidsdiner alleen op Dag 6)

Op 2 tot 3 programmadagen (afhankelijk van de animo en het weer) vindt er hiking plaats van 14.00-18.30 uur. Neem daarvoor goede wandelschoenen of bergschoenen mee! Op zondag is er een (optioneel) bezoek aan de zondagsmarkt in Pollensa.

Dag 7

Vertrek dag. Na het ontbijt of in de loop van de dag, vertrek.

Opbouw van de lessen

De ochtendles (Yin/Yang yoga of NIA) is een rustige en tegelijkertijd energieke les om lichaam en geest op een ontspannen manier wakker te maken.

De Mindfulness sessies rond 11 uur ’s morgens geven deelnemers alle ruimte om te reflecteren op wat er leeft en speelt in hun leven of om te leren met meer bewustzijn en aandacht in het nu te zijn.

De namiddag Yin yoga richt zich op stress-release en souplesse van het lichaam. Na een Yin yogales ervaar je een ontspannen en meditatieve staat van zijn. In de namiddag NIA workshops activeer je body & mind door blootsvoets te bewegen op inspirerende muziek met bewegingen uit de danswereld, vechtsport en ontspanningstechnieken.

Voor meer info over de yogastijlen, NIA, mindfulness en hiking, klik hieronder

Don’t forget to whisper positive wishes
to yourself every day!
Love yourself internally to glow externally.

Locatie en accommodatie

Gelegen in het prachtige berggebied Serra de Tramuntana liggen – zo’n 10 km van het schilderachtige stadje Pollenca, de Glow retreats villa’s. Beide villa’s, Son Alegre en Romani, beschikken over een ruime tuin met genoeg zon- en schaduwplekjes om je even terug te trekken, terrassen, heerlijke loungeplekken en een zwembad.

In villa Romani heb je een volledig ingerichte keuken ter beschikking als je ’s avonds zelf wilt koken.

Alle slaapkamers (allemaal 2-persoons) in beide villa’s zijn van airco’s voorzien. In villa Romani beschikt elke slaapkamer over een eigen badkamer. In villa Son Alegre delen 2 slaapkamers een ruime badkamer. In villa Romani is wifi beschikbaar, in villa Son Alegre is goed bereik met 4G.

In totaal is er ruimte voor 12 gasten waarvan vier slaapkamers voor eenpersoonsgebruik geboekt kunnen worden. Delen van een 2-persoonskamer zal altijd zijn met iemand van hetzelfde geslacht, tenzij je reist met een partner.

De omgeving

Het dichtstbijzijnde stadje (Sa Pobla) waar je de supermarkt vindt en ’s avonds uit eten kunt, ligt op ongeveer 3 km afstand. Tijdens de retreatweek bieden we 2x op bepaalde tijden vervoer aan naar de supermarkt in Sa Pobla, zodat je desgewenst thuis kunt koken.

Als je liever ’s avonds uit eten gaat, is vooral het grote en gezellige plein van Pollensa een absolute aanrader. Mocht je geen eigen auto ter beschikking hebben, dan kun je altijd een taxi laten komen. Een taxi naar Pollensa kost ongeveer € 16,- voor een enkele rit.

Transport

 • Transport van en naar het vliegveld kun je bij ons reserveren. De kosten zijn € 30,- voor een enkele reis (ongeveer 45 min.) o.b.v. meerdere passagiers.
 • Mocht je een huurauto willen boeken, kijk dan vooral op Do You Spain; zij bieden goede tarieven aan. Let goed op bij de aanbieders met de laagste tarieven; daar komen er vaak hoge onverwachte kosten bij na het maken van de boeking.
 • Mocht je gebruik willen maken van het OV, laat het ons weten, dan sturen we je daarover de informatie toe.

Afstand naar:

 • Palma vliegveld - 50 km
 • Pollensa - 10 km
 • Dichtstbijzijnde stranden – 12 of 16 km (Cala St. Vincent of Port de Pollensa).

Catering

Dit retreat biedt versbereide maaltijden, thee, koffie, ijswater en fruit op de retreat dagen.
We serveren elke dag ontbijt en lunch. Het diner wordt verzorgd op de aankomst dag en de laatste avond van het retreat. In principe serveren wij een vegetarische en veganistische keuken, hier en daar aangevuld met vis en/of vlees voor de liefhebbers. We houden ook zoveel mogelijk rekening met specifieke dieetwensen.
Find out where the joy in you resides and give it a voice beyond singing. For to miss the joy is to miss it all

Data en kosten

Data van de Personal retreat weken:
 • Za. 15-22 mei 2021.
  Retreat met NIA, yoga, hiking, mindfulness en massage

 • September 2021. Exacte data volgen nog.
  Retreat met yoga, mindfulness, hiking, NIA en massage

Tarieven 2021

 • Tweepersoonskamer, gedeeld (enkele bedden):
  € 680,- (incl. vliegveld transfers)
  € 620,- (excl. vliegveld transfers)

 • Eenpersoonskamer (beperkt aantal):
  € 880,- (incl. vliegveld transfers)
  € 820,- (excl. vliegveld transfers)

In de prijs inbegrepen:

7 overnachtingen, alle yoga, NIA, mindfulness en hiking activiteiten, ontbijt, lunch, thee, koffie, water en fruit gedurende de dag en 2 avondmaaltijden (op de aankomst dag en laatste avond van het retreat). Gebruik van de terrassen, het zwembad, de tuinen. Alle overige faciliteiten van de villa’s (handdoeken, beddengoed, keuken in villa Romani, barbecue, wifi)

Niet in de prijs inbegrepen:

Reiskosten naar en van Mallorca, (ongeveer € 200,- vanuit Nederland), transport in Mallorca van vliegveld naar de villa’s en terug, reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering, overige drankjes en persoonlijke uitgaven, massages en personal coaching.

Carola biedt de Hawaiaanse Lomi Lomi helende massages aan tegen het speciale retreat tarief van € 75,-.
Je kunt ook de ‘Dialog’ behandeling boeken. Daarbij wordt er gekeken waar je nu staat in het leven en waar er delen zijn die losgelaten mogen worden. Dat alles om jouw verdere groei en levensvreugde te stimuleren. Tarief van de Dialog: € 65,-.
Een combinatie van de Lomi Lomi massage en de Dialog behandeling wordt aangeboden tegen een tarief van € 95,-.

Voorwaarden voor deelname

 • Nadat je hebt aangegeven dat je een boeking wilt maken, ontvang je het boekingsformulier per e-mail.
 • Een boeking vereist een aanbetaling van € 100,-
 • Jouw boeking voor het retreat is pas definitief als Glow retreats de aanbetaling heeft ontvangen.
 • Je kunt pas deelnemen aan het retreat als vooraf de volledige bijdrage is voldaan en is ontvangen door Glow retreats.

Annuleringsvoorwaarden

 • Een annulering dient per e-mail te worden gemeld.
 • Bij annulering tot 8 weken voor aanvang van het retreat wordt jouw reservering minus € 50,- van de aanbetaling volledig terugbetaald.
 • Bij annulering tot 6 weken voor aanvang van het retreat wordt jouw reservering minus de € 100,- aanbetaling volledig terugbetaald.
 • Bij annulering tussen de 30-42 dagen voor aanvang van het retreat wordt 50% van de restbetaling minus de € 100,- aanbetaling terugbetaald.
 • Er is geen recht op terugbetaling bij annulering tussen de 29 en 0 dagen voorafgaand aan de start van het retreat.
 • Er is geen recht op terugbetaling bij eerder vertrek van het retreat of het later of niet arriveren op het retreat. Alle retreat betalingen dienen 30 dagen voorafgaand aan de start van het retreat te zijn betaald, tenzij anders aangegeven door Glow retreats. Indien een cliënt niet heeft betaald binnen de 30 dagen termijn, riskeert cliënt verlies van de boeking.

Extra info

 • Groepsgrootte tijdens een retreatweek: maximum van 12 gasten.
 • Niveau van de yoga, NIA en mindfulness: beginners en half-gevorderd.
 • Niveau van de hiking: beginners en half-gevorderd.
 • Benadering van de yoga en mindfulness: no-nonsense en vanuit zorg en compassie.
 • Yoga stijlen: Vinyasa flow en Yin yoga.


‘Like a tree you have to find your roots and then you can bend in the wind’

Vinyasa flow yoga

Een vloeiende en dynamische vorm van yoga die bestaat uit een doorgaande flow van yoga houdingen op het ritme van de adem. Daarbij werken we actief met de spieren. Deze Yang stijl van yoga bouwt aan je fysieke kracht, spierontwikkeling, conditie, flexibiliteit en heeft een verwarmend en activerend effect. Bovendien brengt Vinyasa flow je mentale focus, innerlijke rust en ontspanning.

Yin yoga

Een rustige meditatieve vorm van yoga waarin houdingen langer worden aangehouden. Yin Yoga focust minder op spieren maar veel meer op je gewrichten, bindweefsel en de energiebanen in je lichaam. Yin yoga heeft een positieve uitwerking op je organen, immuunsysteem, spieren en gewrichten. Het stimuleert het bindweefsel en verbetert de doorstroming van vitale energie in het lichaam. Na een Yin les ervaar je vaak een ontspannen en meditatieve staat van zijn.

Mindfulness

Mindfulness meditatie is een mentale oefening waarbij je jouw aandacht richt op ervaringen in het nu (zoals gedachten, emoties en sensaties). Het kan bestaan uit ademoefeningen, visualisatie, bewustzijn van lichaam en geest alsook ontspanning van lichaam en spieren. Als je regelmatig Mindfulness beoefent, zal je opmerken dat je focus en concentratie verbetert evenals je creativiteit en productiviteit. Ook kan Mindfulness angstgevoelens en stress aanzienlijk verlagen.

NIA

Je lichaam vindt het heerlijk om te bewegen en de NIA techniek nodigt je uit om dat op een plezierige manier te doen. ‘Joy of movement’ noemen we dat in NIA. Het bestaat uit een combinatie van elementen uit de dans (emotionele expressie), vechtsport (organische precisie) en helende kunsten (functionele beweging). NIA geeft je een sterk, gegrond, flexibel lichaam en een ontspannen denkgeest. Het maakt je spieren en gewrichten los en vergroot je bewegingsbereik. Het stimuleert je zenuwstelsel, waardoor je je verfrist, energiek en relaxed voelt. NIA laat je weer dichter bij jezelf komen en nodigt je uit om een liefdevolle relatie met je lichaam op te bouwen!

Hiking

Dat betekent wandelen door betoverende en adembenemend mooie natuur. We bezoeken de mooiste plekken van Mallorca, van rustige baaitjes tot en met bergtoppen en prachtige uitzichten over de Middellandse Zee. Veiligheid en plezier staan daarbij voor ons bij de bergwandelingen voorop. Wandelen in de natuur verlaagt je stressniveau en verbetert je productiviteit. Ook train je hiermee al je spieren, verlaagt het je bloeddruk en verhoogt het jouw geluksgevoel.
Hiking heals!
‘I would like to thank the whole Glow team for creating such a unique, open and safe environment, which helped me to relax and restore’
Emilie - Germany
‘Het was een heerlijke me-time week, waarin ik heb genoten van de activiteiten, de faciliteiten, de mensen om me heen en het prachtige Mallorca. Ik zou het zo overdoen!
Liesbeth - Tilburg
+31 6 54 92 72 24